Näin Pidät Hiuksesi Kiiltävinä Ja Hyväkuntoisina

Saat kauniit, terveet hiukset noudattamalla muutamaa yksinkertaista vinkkiä säännöllisesti. Pienillä muutoksilla saat aikaan suuret tulokset!

Säännöllinen leikkaus: Hiuksia - etenkin latvoja - olisi hyvä siistiä noin kahden, kolmen kuukauden välein. Pyydä kampaajaasi leikkaamaan 1-2 senttimetriä latvoista ja huomaat eron varmasti. Mikäli kasvatat hiuksia, ei huolta: hius kasvaa noin sentin kuukaudessa ja mikäli leikkaat esimerkiksi kahden kuukauden välein, eroa ei edes huomaa. Näkyvämpi lopputulos on kiiltävä, terve hius!

Älä harjaa liikaa: Liiallinen harjaus saattaa kuluttaa hiuksen huonokuntoiseksi ja poistaa kiiltoa. Hiukset on hyvä harjata aina pesun jälkeen ja monelle se riittää. Anna hiusten kuivua sen jälkeen luonnostaan. Suosittelemme harjaukseen etenkin litteää harjaa, sillä se  suoristaa takut ja harjaa hiuksen kuitenkaan sitä kuluttamatta.

Vähemmän väriä: Säännöllinen, liian usein tapahtuva värjäys ja etenkin valkaisu voi olla todella kohtalokas toimenpide hyväkuntoisellekin hiuskuontalolle. Toisaalta väri taas antaa kiiltoa ja kirkkautta. Vältä kuitenkin liian usein tapahtuvaa värjäystä - hiukseksi kiittävät!

Vitamiinit ja ruokavalio: Hiukset rakastavat terveellistä ravintoa. E-vitamiini, öljyt sekä muut ravinteet kasvattavat hiusta nopeammin ja pitävät sen pinnan terveenä. Huomaat eron todella nopeasti. Vaikka ruokavaliosi olisi terveellinen, voit lisätä tehoa esimerkiksi päivittäisillä vitamiineilla tai muilla lisäravinteilla.

Vesi ja proteiini: Hius koostuu pääosin vedestä ja proteiinista, siksi ne ovatkin tärkeimpiä tekijöitä terveiden hiusten hoidossa. Kun annat hiuksillesi riittävästi vettä ja proteiinia, se kasvaa vahvana ja kiiltävänä. Toisaalta, sekä veden että proteiinin puute näkyy hiuksissa melko nopeasti. Huolehdi siis monipuolisesta ravinnosta sekä riittävästä kehon kosteutuksesta!

Vältä liiallista lämpöä: Vaikka suojaisit hiukset lämpöä torjuvilla tuotteilla ennen muotoilua, föönaus, suoristus ja kiharrus kuluttavat silti hiusta. Suojele hiuksiasi vähentämällä lämpökäsittelyjä ja anna niiden esimerkiksi kuivua luonnostaan. Myös hiukset tarvitsevat lomaa! Voit tauon aikana esimerkiksi sitoa hiukset pirteäksi poninhännäksi tai kauniiseen lettiin.

Valitse samppoo huolella: Suosittelemme mahdollisimman luonnollisen samppoon käyttöä. Sulfaatti on kemikaali, joka aiheuttaa samppoon vaahtoamisen, mutta se ei kuitenkaan tarkoita hiuksen kannalta hyvää samppoota. Sulfaatti kuluttaa hiusta nopeasti. Suosittelemme siitä syystä käyttämään samppoota, joka ei sisällä sulfaattia lainkaan. Mitä vähemmän vaahtoa, sitä onnellisempi hius! Valitse luonnonmukainen, kosteuttava samppoo ja huomaat, kuinka hius kiiltää, kirkastuu ja pehmenee nopeasti.